KAJ JE ŠTUNF?Štunf je ustvarjanje. Štunf je raziskovanje. Štunf je sodelovanje in spoznavanje. Novih kultur, držav, športa, ljudi, plesa, glasbe, umetnosti.

Zato – sodeluj, ustvarjaj, spoznavaj! Na pestrem dvotedenskem dogajanju kulturnega festivala študentov ŠTUNF, ki ga letošnje leto v sodelovanju z Zvezo ŠKIS organizira Klub mariborskih študentov (www.klub-kms.si).

Skozi raznolik program bodo lahko mladi in mladi po srcu sodelovali v različnih kreativnih načinih izražanja v okolici in s tem spodbujali umetnost in kulturo med mladimi. Študentom in ostalim želimo pokazati, da lahko kultura preseže vse meje in da kvaliteta le-te ni omejena z leti in statusom. Prireditve se bodo izvajale na pestri paleti različnih lokacij, od Kluba KMŠ in galerije Skrinja, pa vse do zgornjega platoja mariborske tržnice, Ropotarnice in Mestnega parka.

Vstop na vse prireditve in delavnice so BREZPLAČNE! Na delavnice se je treba le prijaviti! (stunf@klub-kms.si)

ZGODOVINA FESTIVALA

Tradicija projekta sega že 12 let nazaj, čeprav za njegovo organizacijo Klub mariborskih študentov skrbi prvič. Festival vsako leto poteka pod okriljem Zveze Škis, ki združuje študentske klube in preko razpisa vsako leto enemu izmed njih omogoči organizacijo kulturnega festivala Štunf. Projekt se je začel leta 2000 v Škofji Loki, nato se je izvajal še v Novi Gorici, Ravnah na Koroškem, Kopru, Kranju, Novem mestu, Laškem, Hrastniku, Sežani in Ajdovščini. Lani pa je Štunf potekal v Ormožu. Ideja festivala ŠTUNF je ustvariti projekt namenjen izražanju, stalnemu pretoku novih idej in miselnih tokov na področju umetnosti in kulture. Preko njega želi Zveza Škis ponuditi mladim in tistim, ki mladost nosijo s sabo, podporo in spodbudo za kulturna in umetniška udejstvovanja. Ker smo si želeli nove poti ustvarjanja in udejanjanja idej pripeljati tudi na mariborske ulice, smo se letošnje organizacije festivala Štunf lotili v Klubu mariborskih študentov. Prepričani smo, da smo pripravili pester program, ki bo zanimiv za širšo in različno populacijo.

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.